Mini-webinarer om Alma og Oria

Grafisk illustrasjon av videomøte
Foto: Shutterstock
Sammen med arbeidsgruppene tilbyr vi mini-webinarer om ulike tema for Alma. Webinarene arrangeres i zoom, og informasjon om oppkobling blir publisert i forkant av hvert webinar.

Opptak og presentasjoner fra tidligere webinarer

 

 

RTA - fra idé til virkelighet 
onsdag 21. april kl 10-11

Akkvisisjonsgruppa 
Inger Line Mæland, Universitetet i Bergen


Universitetsbiblioteket i Bergen har siden 2019 jobbet med å få satt opp Real Time Acquisition (RTA) mot sin bokleverandør Delbanco. Målet med prosjektet er en arbeidsflyt som er lik for både e-bøker og p-bøker, og en større grad av automatisering enn det vi har hatt tidligere. Vi vil gjennomgå formålet for å ta i bruk RTA, litt om prosessen med å sette det opp og utfordringer underveis. Webinaret vil ta for seg det samme som sesjonen på BIBSYS-konferansen 2020, med oppdatering over hva som har skjedd det siste året.
 
RTA/RTO (Real time ordering): Alma provides for real-time ordering by enabling vendors to integrate their ordering system with Alma's repository and ordering features. Real-time order data is sent automatically to Alma from the vendor's system using Alma's APIs. 
 

Inger Line Mæland

 

 

 

Fjernlån
onsdag 5. mai kl 10-11

  1. purrebrev til folkebibliotek
  2. levering av artikkelkopi 

Ansvarlig: Erling Fossan og Anita Ellerås (Unit)

1. Purrebrev til folkebibliotek: det har kommet ny funksjonalitet i Alma som gjør det mulig å sende purrebrev til NCIP-partner (folke- og skolebibliotek). Vi viser hvordan dette må konfigureres. 
2. Levering av artikkelkopi: artikler kan sendes digital fra Lending library og komme direkte i Borrowing requesten uten å måtte gå via epost. Vi viser hvordan. 

 

 

Tips oss gjerne om tema for webinarer i 2021

Dato og tid:

Fra: 27. januar, 2021, kl. 10:00
Til: 14. juni, 2021, kl. 11:00

Sted:

Webinarer

Nyttig informasjon

Adresse

Webinarer

Kontakt

Send oss gjerne en e-post om du har spørsmål