Over 400 til Trondheim for å diskutere digitalisering av høyere utdanning og forskning


Digitaliseringskonferansen 2019 for høyere utdanning og forskning åpner i Trondheim i morgen, 4. juni. Konferansen arrangeres av Unit - Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning og våre samarbeidspartnere.

Digitaliseringskonferansen for høyere utdanning og forskning

Direktør i Unit Roar Olsen, åpner konferansen sammen med statssekretær Rebekka Borsch, rektor ved NTNU Gunnar Bovim og kjernefysiker og blogger Sunniva Rose.

Over 400 deltakere

Over 400 deltakere fra administrativ og faglig side møtes for å settedigitalisering i høyere utdanning og forskning på dagsordenen.

"Unit skal være en nytenkende pådriver for digitalisering. Vi skal utnytte ny teknologi for å effektivisere, bedre kvaliteten og sikre tilgang til kunnskap", sier direktør Unit, Roar Olsen.

"Digitaliseringskonferansen 2019 for høyere utdanning og forskning er en viktig arena der vi og våre samarbeidspartnere lanserer handlingsplanen. I den presenterer vi hvordan vi sammen med institusjonene innen høyere utdanning og forskning vil drive Kunnskaps-Norge fremover", sier Olsen.

Handlingsplanen for digitalisering av høyere utdanning og forskning ble vedtatt tidligere i vår etter utløp av høringsperioden. Den er et produkt av innspill både fra faglig og administrativ side og beskriver strategiske valg, prioriteringer og satsinger. Framtidens læringsprosesser, åpen forskning og bedre beslutningsstøtte er noen av satsingene. Planen vil bli grundig lansert i Trondheim under konferansen.

Setter Trondheim på det digitale kartet

En uke til ende blir Trondheim satt på både det nasjonale og internasjonale kartet når det gjelder digitalisering av forskning og utdanning. Digitaliseringskonferansen 2019 for høyere utdanning og forskning arrangeres i samarbeid med Diku - Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanningNSD - Norsk senter for forskningsdata og Uninett AS. Senere samme uke er NTNU vertskap for Eunis 2019 som omhandler digitalisering av høyere utdanning i Europa. Unit er medarrangør av Eunis 2019.


Del: Share to LinkedIn Share to Facebook Share by mail Share to Twitter