Nasjonal sikkerhetsmåned


Nasjonal sikkerhetsmåned arrangeres hvert år i oktober. Sikkerhetsmåneden er en viktig del av EUs sikkerhetsstrategi for å øke folks bevissthet om den viktige rollen hver enkelt av oss kan spille i det å bidra til økt sikkerhet på nett.

Gå tilbake til hovedsiden for informasjonssikkerhet og personvern i høyere utdanning og forskning. 

UH-sektorens sekretariat for informasjonssikkerhet en av den norske sikkerhetmånedens sponsorer og tilbyr i samarbeid med NorSIS - Norsk senter for informasjonssikring en opplæringspakke for ansatte og studenter. Alle institusjoner i sektoren får grunnpakken gratis. I fjor deltok 17 UH-institusjoner med 23 300 ansatte og 159 000 studenter på sikkerhetsmåneden.

Det er også mulighet til å selv lage e-læringskurs fra Junglemap. Vi har i år gjort en avtale med Junglemap slik at dette er gratis for institusjonene.

Difi har også arrangementer og opplæringsmateriell som kan brukes under sikkerhetsmåned. 

Beskrivelse av opplæringspakken

Opplæringspakken inneholder:

  • e-læringsmoduler med tema informasjonssikkerhet som er nyttig for alle ansatte. e-læringen er fra leverandøren Junglemap, og er kvalitetssikret og gjennomgått av NorSIS. 
  • En presentasjon som beskriver viktige tiltak og hvorfor disse er viktige. Leder eller sikkerhetsansvarlig vil kunne presentere denne for de ansatte
  • Filmer som kan vises internt til de ansatte
  • Plakater med tema informasjonssikkerhet
  • Brosjyrer med sikkerhetstips til ansatte (Disse må kjøpes i NorSISs nettbutikk)
  • Ulike «sikkerhetspåminnelser/gadgets» (Disse må kjøpes i NorSISs nettbutikk)

Påmelding

Påmelding til opplæringspakken gjøres i NorSISs nettbutikk:

Skriv ”UNINETT-avtalen” i ordrenotatfeltet for å få opplæringspakken gratis.

Nå institusjonen er påmeldt vil må få en e-post fra NorSIS med informasjon om opplegget og lenker til mer materiell. Institusjonen mottar også en epost fra Junglemap angående e-læringen.

Utvidet e-læringskurs

UNINETT og Junglemap har inngått samarbeid og kan tilby institusjonene i UH-sektoren gratis tilgang til å lage egne e-læringskurs. Dette gir dere mulighet til å drive med holdningsskapende arbeid hele året. Noe vi anbefaler.

Difi har utarbeidet en opplæringspakke og har  aktiviteter under sikkerhetsmåneden. De har også utarbeidet en liste med punkter man bør tenke på når man skal planlegge gjennomføringen av sikkerhetsmåneden i egen virksomhet.

 

Lenke til EUs Cyber Security Month https://cybersecuritymonth.eu

STOPP - TENK - KLIKK

 


Del: Share to LinkedIn Share to Facebook Share by mail Share to Twitter