illustrasjon for DLR-webinar

Webinar: Hvordan legge til rette for deling av læringsressurser

Skrevet av Christine Johnsen , 21. april, 2021
Unit inviterer til webinar om tjenesten DLR (Digitale læringsressurser) fredag 30 april, hvor det vil bli gitt informasjon om hva DLR er, hva som kreves for å ta det i bruk, og hvorfor undervisere burde dele ressursene de produserer med andre underviser.

DLR innføres for fullt i sektoren i 2021 

DLR er Units tjeneste for lagring, deling og gjenbruk av digitale læringsressurser, som legger til rette for samarbeid og gjenbruk av ressurser mellom undervisere i UH-sektoren. Som vi har skrevet om på bloggen tidligere vil det i 2021 bli fullført et større forbedringsarbeid på brukergrensesnittet til tjenesten. Unit har også nylig utviklet metodikk for innføring av DLR hos nye institusjoner, basert på erfaring fra institusjoner som allerede bruker DLR. Dette gjør at det nå ligger godt til rette for at nye institusjoner kan ta tjenesten i bruk. Tjenesten kan benyttes kostnadsfritt i 2021. 

Få svar på dine spørsmål om DLR 

I webinaret «DLR – deling av digitale læringsressurser» kan du få informasjon om hva DLR er, og hvilke gevinster som kan oppnås ved deling og gjenbruk av læringsressurser. Det vil også bli gitt informasjon om hva din institusjon må vurdere for å ta i bruk tjenesten DLR. For å informere om deling fra et underviser-perspektiv får vi får besøk av Lars Kyte ved Institutt for helse- og omsorgsvitskap ved HVL. Han har selv hatt gode erfaringer ved bruk av DLR, og vil snakke om årsakene til at han velger å dele læringsressursene sine åpent. 

Det vil bli anledning til å stille spørsmål til foredragsholderne underveis. 

Se detaljert program og meld deg på på arrangmentssiden.

Skrevet av Christine Johnsen , 21. april, 2021

0 kommentarer

Skriv ny kommentar

Bruk av kommentarfeltet på Unit-bloggen. Vi ønsker kommentarer og spørsmål til våre bloggsaker velkommen, og setter pris på engasjement rundt det vi jobber med i Unit. Vi ønsker at du bruker fullt navn. Vi skal også svare på saklige spørsmål etter beste evne. Det er likevel noen kjøreregler. Vi tillater ikke: · Kommentarer som ikke er relevante for saken eller Units virksomhet · Ufin språkbruk, trakassering og personangrep · Spam, reklame og andre lenker til eksterne nettsteder som ikke er relevante for saken · Innlegg som bryter med norsk lov · Innhold som bryter med tredjeparts opphavsrettigheter/immaterielle rettigheter Kommentarer som bryter med våre retningslinjer, vil bli fjernet.