Illustrasjonsgrafikk for videoopptakstjeneste: Stor skjerm med ikoner og mennesker.

Unit har valgt Panopto som videoopptakstjeneste

Skrevet av Vegard Moen , 21. desember, 2020
Unit har kåret en vinner i konkurransen om videoopptakstjeneste og er nå i ferd med å skrive kontrakt med valgt leverandør.

I Unit sin konkurranse om videoopptakstjeneste ble fem tilbydere kvalifisert og invitert til å levere tilbud, og alle fem leverte tilbud i konkurransen. Etter gjennomført konkurranse med forhandlinger har Unit konkludert med at den valgte tilbyderen, Panopto, har levert det beste tilbudet i henhold til konkurransens tildelingskriterier.

Unit er nå i ferd med å skrive kontrakt og planlegge implementeringsfasen sammen med Panopto. Eksisterende avtaler om bruk av videoopptakstjenester gjennom NORDUnet vil fortsatt kunne benyttes.

Samtidig jobber Unit med å etablere støttetjenesten i Unit og å gjennomføre ROS-analyse med fokus på personvern.

Unit ønsker å kalle inn utdanningsinstitusjoner som har meldt seg på anskaffelsen til et informasjonsmøte i begynnelsen av januar og vil kontakte påmeldte virksomheter direkte.

Panopto-logo
Unit har valgt Panopto som leverandør av videoopptakstjeneste til universiteter og høgskoler
Skrevet av Vegard Moen , 21. desember, 2020

2 kommentarer

Henrik Thorsen, 19. januar, 2021
Dette blir spennende. Er det mulig allerede nå å si noe om når en forventer at dette er på plass?
Henrik Thorsen
Åshild Berg-Tesdal, 27. januar, 2021
Hei Henrik, det har blitt jobbet med blant annet ROS-analyse og utfordringer i etterkant av Schrems II-dommen; foreløpig svar i vår nyeste bloggpost om temaet: https://www.unit.no/blogg/innlegg/oppdatering-og-forelopig-tidslinje-ny-tjeneste-panopto
Og vi legger fortløpende ut oppdateringer om prosessen her: https://www.unit.no/blogg/vms
Åshild Berg-Tesdal

Skriv ny kommentar

Bruk av kommentarfeltet på Unit-bloggen. Vi ønsker kommentarer og spørsmål til våre bloggsaker velkommen, og setter pris på engasjement rundt det vi jobber med i Unit. Vi ønsker at du bruker fullt navn. Vi skal også svare på saklige spørsmål etter beste evne. Det er likevel noen kjøreregler. Vi tillater ikke: · Kommentarer som ikke er relevante for saken eller Units virksomhet · Ufin språkbruk, trakassering og personangrep · Spam, reklame og andre lenker til eksterne nettsteder som ikke er relevante for saken · Innlegg som bryter med norsk lov · Innhold som bryter med tredjeparts opphavsrettigheter/immaterielle rettigheter Kommentarer som bryter med våre retningslinjer, vil bli fjernet.