Video demo illustrajon, to stykker foran en pc som ser på videoverktøy

Oppdatering og foreløpig tidslinje for ny tjeneste: Panopto

Skrevet av Vegard Moen , Simen Myran Sørvig , 27. januar, 2021
Det var Panopto som trakk det lengste strået i Unit sin konkurranse om ny, skybasert videoopptakstjeneste. Unit jobber fremdeles med å signere kontrakten.

Hva har vi jobbet med siden sist? 

Den 6. januar ble det gjennomført en sentral ROS i regi av Unit med deltakelse fra flere i sektoren. Her ble det identifisert noen generelle VMS-utfordringer, og noen systemspesifikke. For noen av punktene venter vi på utdypning fra Panopto. Når vi har fått mer informasjon fra Panopto vil vi kunne dele ROS-analysen med de som skal ta i bruk tjenesten. Det kan tas utgangspunkt i den sentrale ROS-analysen ved gjennomføring av en intern ROS. 

Unit har ikke signert kontrakt med valgt leverandør enda. På grunn av Schrems II-dommen og ny veiledning fra the European Data Protection Board (EDPB) trenger vi å gjøre noen avklaringer og justeringer relatert til behandling av personopplysninger, før vi kan bli enige om en databehandleravtale som sektoren kan ta i bruk. Vi er i tett dialog med leverandøren, og samarbeider med seksjon for jus og Informasjonssikkerhet i Unit, for å finne en løsning så fort som mulig. 

Tidslinjen for når vi kan underskrive kontrakt er derfor usikker. Vi beklager at dette gjør det vanskeligere for institusjonene å planlegge, men dette er helt nødvendige felles vurderinger vi må gjøre for alle som ønsker å innføre Panopto. 

Følg med på bloggen videre. Vi vil kommen tilbake med mer informasjon om tidslinje  og informasjonsmøter.  

Skrevet av Vegard Moen , Simen Myran Sørvig , 27. januar, 2021

0 kommentarer

Skriv ny kommentar

Bruk av kommentarfeltet på Unit-bloggen. Vi ønsker kommentarer og spørsmål til våre bloggsaker velkommen, og setter pris på engasjement rundt det vi jobber med i Unit. Vi ønsker at du bruker fullt navn. Vi skal også svare på saklige spørsmål etter beste evne. Det er likevel noen kjøreregler. Vi tillater ikke: · Kommentarer som ikke er relevante for saken eller Units virksomhet · Ufin språkbruk, trakassering og personangrep · Spam, reklame og andre lenker til eksterne nettsteder som ikke er relevante for saken · Innlegg som bryter med norsk lov · Innhold som bryter med tredjeparts opphavsrettigheter/immaterielle rettigheter Kommentarer som bryter med våre retningslinjer, vil bli fjernet.