illustrasjon for DLR-webinar

Nye DLR er lansert!

Skrevet av Christine Johnsen , 23. september, 2021
Tirsdag 7. september ble det nye brukergrensesnittet til DLR offisielt lansert, i et webinar med søkelys på delingskultur og muligheter knyttet til deling og gjenbruk av digitale læringsressurser.

Delt glede er dobbel glede

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim minte oss på at «delt glede er dobbel glede», og snakket om hvordan samme læringsressurs kan benyttes i ulike emner og ved ulike institusjoner. Han trakk også inn hvordan deling kan bidra til faglig utvikling hos undervisere, og at geografisk avstand ikke nødvendigvis skal være en begrensende faktor for samarbeid.  

Samarbeid i helse- og sosialfaglige utdanninger

Rita Li og Paal Birger Solhaug fortalte om LOVU-nettverket, og har førstehånds erfaring med verdien i det å dele og samarbeide om ressurser. LOVU kobler sammen 18 helse- og sosialfaglige utdanninger i Norge, og tilbyr en bank av læringsressurser utviklet av undervisere over hele landet. LOVU behøvde en felles plattform for delingen som var uavhengig av læringsplattformene ved de ulike institusjonene, siden de benytter ulike løsninger. I utgangspunktet benyttet de Canvas til formålet, men grunnet manglende søkefunksjonalitet har LOVU gått over til å bruke DLR for lagring, deling og gjenbruk, og har funnet en løsning som fungerer godt til deres bruk. 

Deling en forutsetning for god digitalisering

Professor Arne Krokan ved NTNU utarbeider selv mye digitale læringsressurser til egne emner, og holdt et innlegg med budskap om at undervisere ved norske institusjoner må spille hverandre gode, og at deling er en forutsetning for å utnytte potensialet som ligger i digitalisering. 

Nytt brukergrensesnitt og funksjonalitet

I tillegg ga jeg en rask gjennomgang av hvordan det nye brukergrensesnittet fungere, og hvilken funksjonalitet som finnes. Brukergrensesnittet kan oppleves selv inne på tjenesten DLR (mye innhold er tilgjengelig også for ikke-innloggede brukere). Gå gjerne inn og se, og ikke nøl med å ta kontakt med oss på kontakt@unit.no for spørsmål om tjenesten.  

Du kan lese med om DLR på våre nettsider 

Skrevet av Christine Johnsen , 23. september, 2021

0 kommentarer

Skriv ny kommentar

Bruk av kommentarfeltet på Unit-bloggen. Vi ønsker kommentarer og spørsmål til våre bloggsaker velkommen, og setter pris på engasjement rundt det vi jobber med i Unit. Vi ønsker at du bruker fullt navn. Vi skal også svare på saklige spørsmål etter beste evne. Det er likevel noen kjøreregler. Vi tillater ikke: · Kommentarer som ikke er relevante for saken eller Units virksomhet · Ufin språkbruk, trakassering og personangrep · Spam, reklame og andre lenker til eksterne nettsteder som ikke er relevante for saken · Innlegg som bryter med norsk lov · Innhold som bryter med tredjeparts opphavsrettigheter/immaterielle rettigheter Kommentarer som bryter med våre retningslinjer, vil bli fjernet.