Ny i Unit og i Trondheim

Skrevet av Jens Kilde Mjelva , 3. februar, 2021
Å få være en del av et in-house utviklingsteam som leverer samfunnsnyttige tjenester og med moderne teknologi var en viktig årsak til at jeg søkte jobb i Unit – i tillegg til at Trondheim har mye å by på som ny hjemby.

Etter nesten 10 år som konsulent i Oslo hvor jeg jobbet med store og små prosjekter for både offentlig og privat sektor har jeg erfart at å løse prosjekter som er viktige for samfunnet motiverer meg mest. At familien med to små barn var i ferd med å vokse ut av leiligheten på 60 kvadratmeter i Oslo – særlig etter at begge voksne ble sendt på hjemmekontor – gjorde også sitt til at vi var åpne for nye muligheter og for å flytte på oss.  

Jeg valgte å søke hos Unit fordi samfunnsoppdraget – å drive Kunnskaps-Norge framover – motiverer meg, og etter en digital rekrutteringsprosess og et besøk på kontoret til Unit i sommer hvor jeg fikk se lyse og fine arbeidslokaler, sykkelparkering, treningsrom og flere kantiner, valgte jeg å takke ja til tilbud om jobb i Unit, og familien flyttet nordover.  

Jeg valgte å søke hos Unit fordi samfunnsoppdraget – å drive Kunnskaps-Norge framover – motiverer meg.
Jens K. Mjelva

Godt mottatt i Unit  

Jeg så fram til å gå fra å være konsulent til å jobbe i et in-house-miljø for å få mer varig og tettere tilknytning til både kollegaer og tjenestene jeg er med på å utvikle. Dette var spesielt viktig for meg siden jeg flytta til en by der jeg ikke hadde noe særlig (profesjonelt) nettverk fra tidligere. 

Jeg hadde vært på hjemmekontor siden mars i Oslo i min forrige jobb og gledet meg til å endelig få møte kolleger igjen fysisk i Trondheim, siden det var litt mindre smittetrykk her. Jeg rakk fire dager på kontoret før det ble anbefalinger om hjemmekontor også i Trondheim. Det var fint å få møtt mange av kollegaene “på ordentlig” før vi gikk over til kun å sees gjennom webkamera. Det var også et velkomment avbrekk med varmmat fra kantina istedenfor selvsmurte brødskiver til lunsj noen dager.  

På grunn av hjemmekontortilværelsen har det blitt litt annerledes å starte i ny jobb enn jeg hadde sett for meg, men det har gått overraskende greit å bli kjent med nye mennesker gjennom diverse digitale kommunikasjonsverktøy. Vi har ukentlige fredagskaffemøter i Unit der vi får høre siste nytt fra ledelsen som rundes av med en quiz. Dette har vært en fin måte å holde seg oppdatert på hva som rører seg i organisasjonen med en uformell og morsom konkurranse som avslutning på arbeidsuka. 

Får jobbe med spennende tjenester og moderne teknologi 

I Unit jobber jeg som utvikler på Arbeidslivsportalen, en helt ny tjeneste som har som mål å være en nasjonal samhandlingsplattform mellom utdanning og arbeidsliv. I dette prosjektet bruker vi teknologier jeg har hatt lyst til å jobbe mer med lenge, slik som Kotlin, AWS, React og Cypress.  

Vi jobber i sprinter med to ukers varighet som avsluttes med en demo der vi inviterer brukerne fra ulike universiteter og høgskoler til å se ny funksjonalitet og komme med tilbakemeldinger til dette. 

Utviklerne i teamet bruker Discord for å holde kontakten mellom hjemmekontorene. Her har vi et “fellesrom” man kan sitte i når man ønsker det med lav terskel for å stille spørsmål, diskutere løsninger eller bare småprate litt til kaffen. Dette fungerer veldig bra som supplement til Slack og Teams/Zoom som vi bruker til møter og kommunikasjon med resten av Unit, og har vært spesielt nyttig for meg som er ny i teamet. 

Å flytte til Trondheim 

Trondheim er for meg en passe stor by som har alt jeg trenger av service og kulturtilbud, flotte turmuligheter og et stort og spennende teknologimiljø.  

Boligprisene i Trondheim ligger dessuten godt under prisene i Oslo, noe som gav familien mulighet til å få mye bedre plass og fortsatt bo sentralt. Med krav om hjemmekontor har det vært veldig fint å få plass til et eget kontor, med ordentlig utstyr.  

Jeg har vært flink til å benytte meg av den ukentlige timen vi har i Unit med trening i arbeidstida til turer i skogen. Dette har vært gull verdt for å bryte opp i hjemmekontorhverdagen og for å gi overskudd til resten av (arbeids)dagen.  

Jeg gleder meg til det blir mulig å dra til kontoret igjen, men når det er sagt så har vi funnet en samarbeidsform i Unit og i teamet der jeg jobber til daglig som fungerer veldig bra også fra hjemmekontor. 

Skrevet av Jens Kilde Mjelva , 3. februar, 2021

0 kommentarer

Skriv ny kommentar

Bruk av kommentarfeltet på Unit-bloggen. Vi ønsker kommentarer og spørsmål til våre bloggsaker velkommen, og setter pris på engasjement rundt det vi jobber med i Unit. Vi ønsker at du bruker fullt navn. Vi skal også svare på saklige spørsmål etter beste evne. Det er likevel noen kjøreregler. Vi tillater ikke: · Kommentarer som ikke er relevante for saken eller Units virksomhet · Ufin språkbruk, trakassering og personangrep · Spam, reklame og andre lenker til eksterne nettsteder som ikke er relevante for saken · Innlegg som bryter med norsk lov · Innhold som bryter med tredjeparts opphavsrettigheter/immaterielle rettigheter Kommentarer som bryter med våre retningslinjer, vil bli fjernet.