Ett skritt nærmere fellestjeneste for emneevaluering

Skrevet av Natasha Harkness , 11. juni, 2021
En tjeneste for systematisk og brukervennlig evaluering av studier er etterspurt i sektoren. En slik tjeneste forenkler tilbakemelding på undervisning for studenter og støtter kvalitetsarbeidet ved institusjonene. Nå har vi kommet et skritt nærmere innføring av fellestjenesten for emneevaluering.

Unit har gjennomført en anbudsprosess og tjenesten EvaluationKIT fra Watermark vant anbudet. Kontraktsinngåelsen ble satt på vent pga problemstillinger knyttet til personvern og risiko for utlevering av personopplysninger til USA.  

Unit har hatt en løpende dialog med leverandøren, foretatt grundige vurderinger og utredet mulige tiltak. Nå har leverandøren iverksatt flere tiltak som reduserer risiko for utlevering av personopplysninger til tredjeland betraktelig. 

Units ledermøte behandlet 8.6.2021 vurderinger knyttet til risiko og konkluderte med at gevinsten med å ta i bruk EvaluationKIT er stor sammenlignet med rest-risikoen. Unit planlegger derfor å undertegne kontrakten med Watermark innen vedståelsesfristen, 30. juni 2021.  

Deretter blir institusjonene invitert til å gi avrop på avtalen og inngå databehandleravtaler.  

Det er institusjonene som er behandlingsansvarlige for persondata i interaksjon med leverandøren og vil selv foreta endelig vurderinger knyttet til personvern før de signerer databehandleravtale. Unit vil distribuere den sentrale risiko- og sikkerhets-analysen (ROS) og informasjonspakke med våre vurderinger, som institusjonene kan støtte seg på i deres arbeid.  

Vi har gjennomført et informasjonsmøte med institusjonene 9.6.2021 (se presentasjon fra møtet), som inneholder flere detaljer rundt vurderingene og videre plan for innføring av tjenesten. 

Skrevet av Natasha Harkness , 11. juni, 2021

0 kommentarer

Skriv ny kommentar

Bruk av kommentarfeltet på Unit-bloggen. Vi ønsker kommentarer og spørsmål til våre bloggsaker velkommen, og setter pris på engasjement rundt det vi jobber med i Unit. Vi ønsker at du bruker fullt navn. Vi skal også svare på saklige spørsmål etter beste evne. Det er likevel noen kjøreregler. Vi tillater ikke: · Kommentarer som ikke er relevante for saken eller Units virksomhet · Ufin språkbruk, trakassering og personangrep · Spam, reklame og andre lenker til eksterne nettsteder som ikke er relevante for saken · Innlegg som bryter med norsk lov · Innhold som bryter med tredjeparts opphavsrettigheter/immaterielle rettigheter Kommentarer som bryter med våre retningslinjer, vil bli fjernet.