Skjermdump som viser tjenesten DLR - Deling av læreingsressurser

Det nærmer seg lansering av nye DLR!

Skrevet av Christine Johnsen , 30. august, 2021
Units tjeneste for deling og gjenbruk av digitale læringsressurser har nå fått ny drakt, og er klar for å tas i bruk!

Dersom du ønsker å lære mer om den nye versjonen av tjenesten, og satsingen på deling og gjenbruk av læringsressurser i sektoren fremover, bør du få med deg lanseringswebinaret. Les mer om webinaret og meld deg på her. 

Vi får blant annet se Henrik Asheim, forsknings- og høyere utdanningsminister, fortelle om hvorfor deling og gjenbruk er viktig. Det vil også bli en demonstrasjon av det nye brukergrensesnittet til tjenesten, og flere inspirerende foredrag om hvorfor det er viktig å samarbeide. 

Program for webinaret

- Velkommen ved Terje Mørland, avdelingsdirektør for utdanningstjenester Unit. 
- Hvorfor er deling og gjenbruk viktig? Videohilsen fra Henrik Aasheim, statsråd for høyere utdanning og forskning. 
- Demonstrasjon av nye DLR ved Christine Johnsen, rådgiver ved utdanningstjenester Unit. Hovedfunksjonalitet i DLR er registrering, søk og deling av læringsressurser.  Christine vil gi en kort introduksjon til dette og vise frem det nye brukergrensesnittet. 
- Hvorfor ta i bruk DLR? ved Rita Li, Universitetslektor ved USN og prosjektleder for LOVU-banken. LOVU-prosjektet har valgt å gå for DLR som sin tjeneste for å dele læringsressursene sine. Prosjektleder Rita Li vil fortelle litt om vurderingene de har gjort og hvordan de har tenkt å bruke tjenesten. 
- Delingskultur – Hvorfor skal vi dele og gjenbruke? Ved Arne Krokan, Professor ved NTNU. Arne sitt store prosjekt er å forstå mer av hvordan ny teknologi endrer samfunnet, spesielt organisasjoner, deres forretningsmodeller og vilkår for verdiskaping

Deling og gjenbruk er viktig for å holde god kvalitet på undervisning, og unngå at samme ressurser blir produsert flere ganger. Dette er særlig relevant for blant annet rammeplanstudier, som deler mye pensum, og for fagnettverk som allerede arbeider mye på tvers av institusjonene i Norge. Det er viktig å unngå at ressurser blir «låst inne» i læringsplattformer og videotjenester, med at de er anvendbare, delbare og gjenbrukbare uavhengig av digitale plattformer. Økt grad av samarbeid vil komme både studenter og sektoren til gode. En god tjeneste for å legge til rette for samarbeid er grunnlaget, og derfor har DLR blitt «pusset opp» det siste året. 

I det nye brukergrensesnittet har det blitt lagt vekt på brukervennlighet og funksjon. Enkelt fortalt har DLR to hovedfunksjoner: Du kan publisere ressurser, og du kan søke etter, og dele, andres ressurser. Selve publiseringsprosessen er gjort enklere og mer strømlinjeformet, og det er lagt mye arbeid i å gjøre prosessen intuitiv. Det er blant annet implementert inn en «lisens-velger» som gjør det enkelt å beslutte hvilken lisens som egner seg for din ressurs.  

Skjermbilde av tjenesten DLR - Digitale læringsressurser

Hele nettsiden har fått en solid oppfrisking, som gir et friskere og mer moderne uttrykk. 

Skjermbilde av tjenesten DLR - Digitale læringsressurser, ny registrering

Det er funksjonalitet for opplasting av filer fra lokalt fra datamaskinen, en lenke fra nettet (for eksempel Youtube) om ressursen allerede er publisert, eller fra videotjenesten Kaltura. 

Skjermbilde av tjenesten DLR - Digitale læringsressurser, lisensvelger

Publiseringsprosessen er gjort mer intuitiv, blant annet med lisensvelger som hjelper deg med å tilegne ressursen riktig lisens etter dine ønsker. 

Skrevet av Christine Johnsen , 30. august, 2021

0 kommentarer

Skriv ny kommentar

Bruk av kommentarfeltet på Unit-bloggen. Vi ønsker kommentarer og spørsmål til våre bloggsaker velkommen, og setter pris på engasjement rundt det vi jobber med i Unit. Vi ønsker at du bruker fullt navn. Vi skal også svare på saklige spørsmål etter beste evne. Det er likevel noen kjøreregler. Vi tillater ikke: · Kommentarer som ikke er relevante for saken eller Units virksomhet · Ufin språkbruk, trakassering og personangrep · Spam, reklame og andre lenker til eksterne nettsteder som ikke er relevante for saken · Innlegg som bryter med norsk lov · Innhold som bryter med tredjeparts opphavsrettigheter/immaterielle rettigheter Kommentarer som bryter med våre retningslinjer, vil bli fjernet.