illustrasjon for DLR-webinar

Deling og gjenbruk av digitale læringsressurser - lansering av ny versjon

Skrevet av Christine Johnsen , 4. august, 2021
Det siste året har Units tjeneste for deling og gjenbruk av digitale læringsressurser gjennomgått et betydelig teknisk løft, og kan nå endelig lanseres i ny drakt!
Hør mer om den nye versjonen på webinar 7. september kl 9-10!

Det produseres store mengder digitale læringsressurser hos institusjonene i UH-sektoren i Norge hvert år. Det er mye å hente på kvalitet og tidsbruk ved at flere ressurser deles og gjenbrukes på tvers av institusjoner i sektoren.

Læringsressurser kan benyttes på tvers av fagfelt, og på tvers av institusjoner, noe som er særlig nyttig for rammeplanstudier med felles pensum, og fagnettverk. Deling kan bidra til å bryte ned siloer og fremme samhandling.

Deling og gjenbruk er sentralt i flere stortingsmeldinger, strategier og planer for UH-sektoren, blant annet i digitaliseringsstrategien, og det vil bli mer fokus rundt dette fremover. 2021 er et godt år å ta DLR i bruk, da får alle institusjoner benytte DLR gratis. Unit har også utarbeidet materiale for å støtte innføringen av DLR hos institusjonene, og kan stille med støtte til innføringsprosjekt.

Ønsker du å vite mer om den nye versjonen av DLR, hvilke forbedringer som har skjedd, og hvordan du og din institusjon kan ta det i bruk for å fremme deling og gjenbruk av læringsressurser?

Meld deg på webinar 7. september kl. 09:00 - 10:00!

Skrevet av Christine Johnsen , 4. august, 2021

2 kommentarer

Helge Høivik, 6. august, 2021
Hei, dette ser interessant ut.

Kanskje det også hadde vært informativt med en liten billedserie der dere presenterer hovedpunktene i det nye grensesnittet på nettsida som informer om seminaret? Eller en kort videopresentasjon? Så kan man kanskje delta mer forberedt hvis man finner at man vil lære mer?
Helge Høivik
Christine Johnsen, 10. august, 2021
For en god ide Helge! Vi skal lage et blogg-innlegg som påminnelse når det nærmer seg. Da skal vi ta med denne ideen. Takk for innspillet.
Christine Johnsen

Skriv ny kommentar

Bruk av kommentarfeltet på Unit-bloggen. Vi ønsker kommentarer og spørsmål til våre bloggsaker velkommen, og setter pris på engasjement rundt det vi jobber med i Unit. Vi ønsker at du bruker fullt navn. Vi skal også svare på saklige spørsmål etter beste evne. Det er likevel noen kjøreregler. Vi tillater ikke: · Kommentarer som ikke er relevante for saken eller Units virksomhet · Ufin språkbruk, trakassering og personangrep · Spam, reklame og andre lenker til eksterne nettsteder som ikke er relevante for saken · Innlegg som bryter med norsk lov · Innhold som bryter med tredjeparts opphavsrettigheter/immaterielle rettigheter Kommentarer som bryter med våre retningslinjer, vil bli fjernet.