Adobe Connect legges ned 1. februar 2021

Skrevet av Simen Myran Sørvig , 18. desember, 2020
Units ledermøte har vedtatt at tjenesten Adobe Connect legges ned som tjenestetilbud fra Unit. Tjenesten vil være utilgjengelig fra 1. februar 2021.

Det er flere årsaker til at tjenesten legges ned. Fra å være en svært viktig tjeneste for å gjennomføre undervisning i starten av korona-nedstengningen ser vi nå at bruken i høst har gått kraftig ned. En del virksomheter får behovene dekket gjennom andre tjenester og har allerede sagt opp avtalen. Færre deltakere i spleiselaget gjør tjenesten dyrere for de gjenværende.   

Konsekvenser av nedleggingen

Vi har sendt ut en spørreundersøkelse til kontaktpersoner for tjenesten hos lærestedene for å prøve å kartlegge omfang av innhold som skal spares og hvordan vi kan være med å legge til rette for det. 

Resultatene så langt viser at de færreste trenger hjelp til å eksportere ut innhold, men at en del helst vil ha litt bedre tid. Vi har fått et prisoverslag fra NORDUnet på rundt 450.000kr for å holde tjenesten i gang også i 2021. Dette vil i hovedsak være for å gi dere bedre tid til å kartlegge og manuelt eksportere innhold som skal bevares. Vi vil ha langt færre lisenser i 2021, og vi anbefaler derfor å finne alternativer til Adobe Connect for digital undervisning / opptak fra og med 1. februar 2021. 

Virksomheter som ønsker å benytte seg av tilbudet om å kjøpe hurtigeksport fra ekstern entreprenør kan fortsatt vurdere dette i tillegg. 

Vi regner med et overskudd i tjenesten for 2020. Overskuddet vil gå direkte inn til å dekke deler av kostnadene vi får med å forlenge tilgangen ut 2021. 

Resterende beløp vil bli fordelt på vanlig måte mellom virksomhetene som ønsker lenger tid. Det er allerede tre større universiteter blant disse, og det kan bli flere. 

Skrevet av Simen Myran Sørvig , 18. desember, 2020

0 kommentarer

Skriv ny kommentar

Bruk av kommentarfeltet på Unit-bloggen. Vi ønsker kommentarer og spørsmål til våre bloggsaker velkommen, og setter pris på engasjement rundt det vi jobber med i Unit. Vi ønsker at du bruker fullt navn. Vi skal også svare på saklige spørsmål etter beste evne. Det er likevel noen kjøreregler. Vi tillater ikke: · Kommentarer som ikke er relevante for saken eller Units virksomhet · Ufin språkbruk, trakassering og personangrep · Spam, reklame og andre lenker til eksterne nettsteder som ikke er relevante for saken · Innlegg som bryter med norsk lov · Innhold som bryter med tredjeparts opphavsrettigheter/immaterielle rettigheter Kommentarer som bryter med våre retningslinjer, vil bli fjernet.