Ikke vent med å søke Samordna opptak 2020


Mye står stille eller har redusert tempo i Norge nå, men Samordna opptak er digitalt, åpent for søking 24 timer i døgnet og går som planlagt. Vi oppfordrer deg som er studiesøker til å søke allerede nå, så kan du ta påskeferie med god samvittighet.

Ung kvinne som sitter ved en datamaskin og smiler
Foto: Shutterstock

Det er enkelt å søke Samordna opptak. Å fylle ut søknaden tar bare noen få minutter når du vet hvilke studier du vil søke på. I år kan søkere i tillegg til å velge studier ved universiteter og høyskoler også søke på fagskoleutdanninger.

Har du spørsmål om søknaden din? - Samordna opptak

Samordna opptak stenger kl. 23.59 onsdag 15. april, men det er gode grunner til å søke allerede nå i stedet for å vente til i siste liten. For i tillegg til å sende selve søknaden skal studiesøkere fremskaffe dokumentasjon som er relevant for søknaden. Dokumentasjon på utdanning og praksis som allerede er avsluttet skal også være levert innen fristen 15. april.

Mye av dokumentasjonen finnes elektronisk, men ikke alt. Du som søker må sjekke hva som må lastes opp i søknaden i god tid, og finner oversikt over alt du trenger å vite om opptaket på nettsidene til Samordna opptak.

Det er altså ingen grunn til å vente med å søke og laste opp alt som er relevant for søknaden. Dukker det opp spørsmål underveis i prosessen, svarer Samordna opptak deg så raskt de kan. Det er enda en god grunn til å søke tidlig.

Frister for Samordna opptak 2020

  • 15. april: Ordinær søknadsfrist. Søknadsportalen stenger kl. 23.59
  • 1. juli: Siste frist for å laste opp dokumentasjon på utdanning og praksis som fullføres våren 2020 for søkere til universiteter og høgskoler.

Del: Share to LinkedIn Share to Facebook Share by mail Share to Twitter