Digitale prøvebevis fra Statsborgerprøven og norskprøven tilgjengelig i Vitnemålsportalen


For første gang er resultater fra andre enn universitet og høgskoler tilgjengelig for deling i Vitnemålsportalen. Nå som resultater fra årets Statsborgerprøver og norskprøver er klare kan alle med bestått resultat enkelt dele sine resultater derfra.

Foto: Shutterstock

I kjølvannet av koronapandemien oppstod det et akutt behov for en digital løsning for prøvebevis for norskprøven, samfunnskunnskapsprøven og Statsborgerprøven. Gjennom et godt samarbeid mellom Unit og Kompetanse Norge kom det raskt på plass en løsning slik at alle som består disse prøvene fra våren 2020 kan dele sine resultater med arbeidsgivere, læresteder og andre relevante aktører gjennom Vitnemålsportalen.

– Unit har hatt et godt samarbeid med Kompetanse Norge for å digitalisere disse prøvebevisene og gjøre dem mer tilgjengelig og enkle å dele for alle som har avlagt prøvene. Vi anser dette som bare begynnelsen, og ser fram til at flere som utsteder kompetanse- og kursbevis tilgjengeliggjør disse gjennom Vitnemålsportalen, sier Terje Mørland, avdelingsdirektør for utdanningstjenester i Unit.

Vitnemålsportalen har siden lanseringen i 2017 gjort det enkelt for alle med bestått høyere utdanning å dele sine resultater sikkert og papirløst. Alle statlige universiteter og høgskoler, samt de fleste private høgskoler leverer resultater til Vitnemålsportalen, og løsningen kan brukes for alle typer dokumenterbar kompetanse.

Mer om vitnemålsportalen 

Stor økning i sikker deling av utdanningsresultater fra Vitnemålsportalen (Unit) 

Norskprøven, samfunnskunnskapsprøven, og Statsborgerprøven får digitale prøvebevis! (Kompetanse Norge) 


Del: Share to LinkedIn Share to Facebook Share by mail Share to Twitter